කෘත්රිමව සකසන ලද අඩු කැලරි පාන වර්ග මෙන්ම අයිස්ක්රීම් ආදියේ ද ආන්ත්රික ගැටලු ඇතිකරවන කෘත්රිම රසකාරක තිබෙනවා. මෙම ආහාර රසකාරකවල අඩංගු සීනි, ලුණු, සහ වෙනත් රසායනික ද්රව්ය අන්ත්රවල ප්රදාහ තත්ත්වය ඇති කරන බවට පර්යේෂණ මඟින් පෙන්වා දී තිබෙනවා.
මාර්තු මස එකොළොස් වන දින මෙරටින් පළමුවරට කොරෝනා ආසාදිත ශ්රී ලාංකිකයකු හමුවූ පසු අද ගතවන්නේ දොළොස් වැනි දිනයයි.
Comments
Post a Comment